Pionier, juist voor de tuinbouw

Het realiseren van grote plannen begint vaak met het zetten van kleine stappen. U kunt kansen zien voor het uitbreiden van uw bedrijf, maar wie gaat de verbouwing aansturen als uw bedrijfsleiding al druk is met de huidige activiteiten? U ziet kansen in de markt om een nieuw gewas aan uw assortiment toe te voegen, maar wie gaat daar tijd in steken om de teelt onder de knie te krijgen? Voor dergelijke projecten bent u bij Spek Horti aan het goed adres. 

Pionieren

Juist de nieuwe projecten en plannen geven mij energie. Steeds weer opnieuw het wiel uitvinden, de grenzen opzoeken van wat de natuur kan, en steeds weer zoeken naar de volgende stap vooruit is wat ik mooi vind. Het kan dan gaan om het opstarten van een nieuwe locatie tot het telen van nieuwe gewassen in Nederlandse kassen. Deze activiteiten sluiten dan ook het beste aan bij mijn plantkundige onderzoeksachtergrond en mijn natuurlijke nieuwsgierigheid. 

pionier-spek-horti

Waarom Spek Horti inhuren?

Met een opleiding met als afstudeerrichting “Onderzoek & Innovatie”, een aantal jaar ervaring in het plantkundig onderzoek en een flinke dosis ingebouwde nieuwsgierigheid passen juist de projecten op de grens van wat al uitgevonden is het beste bij mij. Daarnaast zijn projecten waarbij het wiel uitgevonden moet worden vaak tijdrovend en belastend om naast het runnen van een bestaand bedrijf te doen. Ik kom relatief onbevangen in een nieuw project en kan er met volle energie en focus tegenaan. Uiteraard kan dit in veel verschillende vormen van verantwoordelijkheid. Bij eerdere projecten werkte ik soms vooral aan de uitvoerende kant, soms juist meer aan de adviserende kant. Altijd in goed overleg en op de manier die het beste werkt voor uw project.

pionier-opstarten-nieuwe-locatie

opstarten nieuwe (buitenlandse) locatie

Bij het opstarten van een buitenlandse locatie is het essentieel dat er betrouwbare “boots on the ground” zijn die u goed kunt bereiken. Daarnaast is het belangrijk dat de pionier zijn talen goed spreekt en op een respectvolle manier met andere culturen om kan gaan zonder de Nederlandse normen en waarden te laten verschieten. Met een aantal jaar buitenlandervaring op de teller in verschillende landen en culturen is Spek Horti hiervoor een goede en betrouwbare partij.

pionier-opstarten-nieuwe-locatie-binnenland

Opstarten nieuwe (binnenlandse) locatie

Ook in Nederland is het belangrijk om een bedrijfsleiding op uw nieuwe locatie te hebben waar u van op aan kunt en die niet opgeeft als de omstandigheden soms even niet ideaal zijn. Mede door de buitenlandervaring van improviseren en het alleen redden kan Spek Horti hier een goede bijdrage in leveren. Uiteraard in samenwerking met uw al bestaande bedrijfsleiding en op de functie waarop u mij het beste kunt gebruiken. Spek Horti is flexibel.

pionier-andere-teelt

Andere teelt

De afzetmarkt in de tuinbouw verandert continu en de kansen daarin ook. Mogelijk denkt u er al langer over om een nieuw gewas te telen. Het tot in de puntjes uitzoeken en beheersen van een nieuwe teelt is echter een flinke uitdaging. Zeker als het om gewassen gaat die nog niet in Nederland geteeld worden. Met een flinke dosis plantkundige onderzoekservaring en een aantal jaren teeltervaring helpt Spek Horti u hiermee graag verder. Zodat u zich kunt richten op andere aspecten van de bedrijfsvoering.

Zoekt u een pionier voor uw tuinbouwproject?

Neem contact met mij op om uw wensen te bespreken. Ik denk graag met u mee!